Informatie klimschool 2020 - 2021

Kvb1

In 3 lessen waarvan één theorieles, leer je alles om goed en veilig te klimmen in zaal. Ook voor personen met ervaring in zaal of met een kvb1 op zak, is dit een aanrader om bij te sturen en op te frissen. Tevens geven we tijdens de lessen ook klimtechnieken en oefeningen die je later als klimmer vooruit zullen helpen. Na 3 lessen is er een evaluatie voorzien en heb je de mogelijkheid om een kvb1-pasje te behalen.

Kvb2

Hierbij leer je in zaal voorklimmen. We gaan eveneens verder in de klimtechnieken zodat ook je klimniveau kan groeien. Dit pakket wordt gegeven in 5 lessen, waarvan opnieuw 1 theorieles. Na deze lessenreeks kan je een week later deelnemen aan de evaluatie en het kvb2-pasje behalen.

Kvb3

Wanneer later in maart de lente aanvangt, maken we ons klaar om naar buiten te gaan. We starten met een doorgedreven theorieles en onmiddellijk het weekend erna gaan we voor het eerst op de rotsen. Daarna zullen nog 6 lessen volgen gespreid over evenveel maanden, met op het einde een afsluitweekend waar de evaluatie plaatsvindt.

Kvb3+ en adventure climbing

Voor wie reeds een kvb3 heeft en graag verder het outdoor rotsklimmen op goed geëquipeerde massieven uitdiept, is er de kvb3+. Hierbij leer je nog enkele bijkomende technieken en gaan we verder door op kvb3.

Adventure climbing is er voor klimmers die totale vrijheid willen en ook op onbehaakte rotsen veilig de top willen halen.

Voor meer info over kvb3+ en kvb4 graag een mailtje naar  of bellen naar Nico: +32 4 95 30 35 94

Algemeen:

Alle cursussen worden gegeven met veiligheid op de eerste plaats en plezier op de tweede. Klimmen moet in onze ogen veilig en plezant zijn, met eerbied voor elkaar en de natuur waarin we klimmen. 

Je mag er dan ook op rekenen, dat er steeds voldoende gekwalificeerde en ervaren lesgevers zullen zijn om jullie te begeleiden. Tijdens de cursussen worden vanuit de club ook de zalen voorzien en de touwen ter beschikking gesteld als we buiten gaan, dit zit in de kostprijs. Het persoonlijk materiaal voorzien jullie zelf.

Om deel te nemen aan de cursus kvb1 is geen voorkennis of kunde vereist. Om kvb2 te kunnen aanvangen moet je natuurlijk wel over een kvb1 beschikken. Hetzelfde geldt voor kvb3 en kvb4 waar resp. een kvb2 en kvb3 vereist is. Inschrijven kan wel al - graag zelfs - maar je moet wel slagen om het vervolg aan te vangen. Lukt dat niet, dan krijg je je inschrijvingsgeld terug.

Kostprijs: leden

Kvb1 indoor toprope: 45.00 euro (Niet BOVL-Leden 60.00 euro)
kvb2 indoor voorklimmen: 65.00 euro (Niet BOVL-leden 80.00 euro)
kvb3 outdoor voorklimmen: 190.00 euro
De combinatie kvb1, 2 en 3: 255.00 euro·( enkel geldig voor leden die in 1 keer inschrijven en betalen)

kvb3+ vervolmaking outdoor: 190.00 euro
Adventure climbing deel 1: 210.00 euro
Adventure climbing deel 2: 210.00 euro

Inschrijving:

Je geeft te kennen welke cursussen je wil volgen. Dat doe je door een mail te zenden naar , met daarin:

Voornaam + naam
Adres· gsm-nummer
welke cursus je wil volgen
kbf-lidnummer