Informatie klimschool 2022 - 2023

KVB1

In 3 lessen waarvan één theorieles, leer je alles om goed en veilig te klimmen in zaal. Ook voor personen met ervaring in zaal of met een kvb1 op zak, is dit een aanrader om bij te sturen en op te frissen. Tevens geven we tijdens de lessen ook klimtechnieken en oefeningen die je later als klimmer vooruit zullen helpen. Na 3 lessen is er een evaluatie voorzien en heb je de mogelijkheid om een kvb1-pasje te behalen.

Klik hier voor meer info over de opleiding KVB1

KVB2

Hierbij leer je in zaal voorklimmen. We gaan eveneens verder in de klimtechnieken zodat ook je klimniveau kan groeien. Dit pakket wordt gegeven in 5 lessen, waarvan opnieuw 1 theorieles. Na deze lessenreeks kan je een week later deelnemen aan de evaluatie en het kvb2-pasje behalen.

Klik hier voor meer info over de opleiding KVB2

KVB3

Wanneer later in maart de lente aanvangt, maken we ons klaar om naar buiten te gaan. We starten met een doorgedreven theorieles en onmiddellijk het weekend erna gaan we voor het eerst op de rotsen. Daarna zullen nog 6 lessen volgen gespreid over evenveel maanden, met op het einde een afsluitweekend waar de evaluatie plaatsvindt.

Klik hier voor meer info over de opleiding KVB3

Kvb3+ en adventure climbing

Voor wie reeds een kvb3 heeft en graag verder het outdoor rotsklimmen op goed geëquipeerde massieven uitdiept, is er de kvb3+. Hierbij leer je nog enkele bijkomende technieken en gaan we verder door op kvb3.

Adventure climbing is er voor klimmers die totale vrijheid willen en ook op onbehaakte rotsen veilig de top willen halen.

Klik hier voor meer info over de gevorderde opleiding outdoor voorklimmen op goed behaakte massieven of de opleiding outdoor voorklimmen op slecht of niet behaakte rotsen

Algemeen:

Alle cursussen worden gegeven met veiligheid op de eerste plaats en plezier op de tweede. Klimmen moet in onze ogen veilig en plezant zijn, met eerbied voor elkaar en de natuur waarin we klimmen. 

Je mag er dan ook op rekenen, dat er steeds voldoende gekwalificeerde en ervaren lesgevers zullen zijn om jullie te begeleiden. Tijdens de cursussen worden vanuit de club ook de zalen voorzien en de touwen ter beschikking gesteld als we buiten gaan, dit zit in de kostprijs. Het persoonlijk materiaal voorzien jullie zelf.

Om deel te nemen aan de cursus kvb1 is geen voorkennis of kunde vereist. Om kvb2 te kunnen aanvangen moet je natuurlijk wel over een kvb1 beschikken. Hetzelfde geldt voor kvb3 en kvb4 waar resp. een kvb2 en kvb3 vereist is. Inschrijven kan wel al - graag zelfs - maar je moet wel slagen om het vervolg aan te vangen. Lukt dat niet, dan krijg je je inschrijvingsgeld terug.

Onze opleiding KVB3 en verder staan enkel open voor onze eigen leden omdat het organiseren van de opleiding duurder is dan de inschrijvingsprijs. Wij willen deze opleidingen dan ook aanbieden als een service naar onze leden toe.

Kostprijs: leden

Kvb1 indoor toprope: 55.00 euro (Niet BOVL-Leden 75.00 euro)
kvb2 indoor voorklimmen: 80.00 euro (Niet BOVL-leden 95.00 euro)
kvb3 outdoor voorklimmen: 230.00 euro
De combinatie kvb1, 2 en 3: 310.00 euro·( enkel geldig voor BOVL-leden die in 1 keer inschrijven en betalen)

Inschrijven voor de combinatie kan via deze link kies bij tickettype: "Combipakket KVB1,2 en 3"

kvb3+ vervolmaking outdoor: 230.00 euro
Adventure climbing deel 1: 250.00 euro
Adventure climbing deel 2: 250.00 euro